12. 1. 2018

Kinečko na kopci 16.1.2018: Návrat do budúcnosti 1 (Dobrodružný / Komedie / Sci-Fi USA, 1985, 111 min)

poster

Návrat do budúcnosti

  • USA Back to the Future
  • český Návrat do budoucnosti
Dobrodružný / Komedie / Sci-Fi
USA, 1985, 111 min

Kamera: Dean Cundey

Producenti: Neil Canton

Scénografie: Lawrence G. Paull

Kostýmy: Deborah Lynn Scott

Obsah

  • O tom, jak se stát strůjcem svého štěstí, vypráví jeden z nejlepších a nejoriginálnějších sci-fi filmů v historii. Christopher Lloyd sestrojil stroj na cestování časem a Michael J. Fox s jeho pomocí odcestuje do minulosti. Omylem se ale ocitne v jiné době, než chtěl a bude mít hodně práce, dát všechno do pořádku...(oficiální text distributora)
  • V kultovním sci-fi filmu Návrat do budoucnosti se hlavní hrdina Marty ocitne díky vynálezu svého kamaráda, šíleného doktora Emmetta Browna v minulosti. Stroj času je zabudovaný v legendárním autě Delorean, který ho přenese do roku 1955, kdy se jeho rodiče teprve coby středoškoláci seznamovali. Martymu se náhodou povede narušit časové kontinuum a pak musí svou chybu napravit, aby se vůbec v budoucnosti narodil.(Pannonia Entertainment)
  • Hlavní hrdina příběhu, Marty McFly, prožívá běžné starosti náctiletých. Miluje svou dívku, má starosti s rodiči i horlivými učiteli ve škole a chce se prosadit jako kytarista se svou skupinou Pineheads. Je zde ovšem někdo, o kom se může lidem v jeho věku jen zdát - je to "potrhlý" vědec Emmet Brown, který právě přišel na svůj největší vynález - stroj času. Marty o tom ještě neví, ale toto všechno mu zprostředkuje nejúžasnější a nejpoučnější dobrodružství jeho života. Film Návrat do budoucnosti stojí u zrodu jedné z nejlepších a nejoriginálnějších filmových trilogií všech dob...(Tosim)

Celkové hodnotenie:

Žiadne komentáre: